Probleme propuse si probleme nerezolvate

Moderator: Liviu Paunescu

Post Reply
Liviu Paunescu
Pitagora

Probleme propuse si probleme nerezolvate

Post by Liviu Paunescu »

In urma unor discutii de la "Chat de Voie" propun urmatoarea regula: cand postati o problema marcati cu o steluta: "*", faptul ca nu stiti o solutie si cu doua stelute: "**" faptul ca doriti foarte mult sa stiti o rezolvare la acea problema. Ce se posteaza fara stelute vom considera ca autorul stie o solutie si e doar o problema propusa.

Este un fel de compromis, deoarece in viitor speram sa avem sectiuni diferite pentru aceste lucruri.
Liviu Paunescu
Pitagora

Post by Liviu Paunescu »

O parere personala, pe care o respect. Fiecare are dreptul de a nu folosi acel caz sau chiar de a nu folosi aceste stelute deloc.

Mie mi s-a intamplat sa gasesc probleme pe care nu le stiu, dar mi se par suficient de interesante pentru a fi postate aici (si atunci folosesc o steluta) sau mi s-a intamplat efectiv "sa cer ajutorul" deoarece aveam nevoie de o solutie, dar nu ma descurcam singur.
Dragos Fratila
Newton

Post by Dragos Fratila »

Eu cred ca se justifica si **. Un user nu stie sa rezolve o problema dar nu ii arde buza sa afle o solutie, adica se mai poate gandi fara sa fie stresat de timp, dar in acelasi timp vrea sa impartaseasca si altora problema. Daca se pune o solutie rapid (adica atunci cand iti arde buza cam asa trebuie sa se intample -daca cineva o stie iti spune ideea sau cartea sau referinta etc.) atunci ceilalti de pe forum care nu o stiau nu prea mai apuca sa se gandeasca la ea.

Eu vad diferenta intre * si ** asa:
* - nu stiu s-o fac, ganditi-va si voi iar cei care o stiu de dinainte sau li se pare f usoara mai lasa timp de gandire si celorlalti
** - nu stiu s-o fac, vreau mult si cat mai repede o solutie. In acest caz cei care stiu problema sau o rezolva f repede nu mai asteapta sa se gandeasca si ceilalti pentru ca omul respectiv a cerut ajutorul.

Ca sa fac o analogie:

* = Ca si cand esti in clasa si le propui colegilor o problema spre rezolvare (chiar daca nu o stii face). In mod normal profesorul nu sare repede "eu stiu! eu stiu!" si strica toata distractia - asteapta sa se gandeasca toata lumea interesata.
** = Ca si cand mergi la prof si ii spui ca nu stii sa faci problema si vrei sa afli cum se face.
"Greu la deal cu boii mici..."
Post Reply

Return to “Analiza functionala si teorie spectrala”