Dragos Fratila wrote:bgd wrote:Ce sa fie de explicat? E o definitie si atat.
Exact la asta m-am referit şi eu!
bgd wrote:Care nu se poate extinde la numere complexe.
Sunt şi calculatoare de buzunar care ştiu să facă astfel de operaţii...
Domnul aleph a explicat într-un post anterior destul de clar cum se definesc operaţiile de ridicare la putere pentru numere complexe. Măcar citiţi ce a scris...
Nu uitaţi că dacă Dvs n-aţi înţeles ceva nu înseamnă neapărat că nu există sau nu se pot defini... dacă prefaţi să le ignoraţi măcar nu mai prostiţi pe alţii...
Mai baiatule tu esti chiar obraznic. Sper sa nu te faci niciodata profesor.
Elevul care a pus aceasta intrebare era in clasa a 10-a si tu i-ai raspuns la nivel de facultate.
Ce Dumnezeu nu intelegi?? In nici un manual si nici in programa nu apare notiunea de radical din numar complex.
Habar n-ai ce inseamna metodica, sa predai unui elev de-a 10-a, la nivel de-a 10-a si nu sa-l bagi in balarii cu ramuri si altele. A spus si dl Nicula clar lucrul asta.
De prostit, o sa prostesti tu elevi, daca o sa ajungi acolo.
Tu vrei sa le explici la elevi la nivel de facultate?? Ca sa nu mai zic cat de ambiguu ai facut-o! Crezi ca elevul ala care a pus intrebarea a inteles ceva de la tine?Prostire inseamna ceea ce ai facut tu. L-ai bagat mai tare in ceata.
Habar n-ai cum se defineste radicalul dintr-un numar real si ma iei cu ridicare la putere in multimea C. Nici nu era vorba despre asta.
Eu am spus atat: la elevi, la a 10-a, nu le introducem radical din numar complex si cu asta basta. Lucru confirmat si de dl Nicula, care a fost profesor de liceu (de altfel dansul a spus primul acest lucru, eu am confirmat).
Nu mai face atata pe desteptul pe aici, ca nu impresionezi pe nimeni. La scoala, cand te duci profesor (daca o sa te duci), nu intereseaza pe nimeni cat de destept esti tu in materia de facultate. Trebuie sa stii sa explici pe intelesul elevilor. Si acolo orice detaliu din asta mic conteaza, ca aia nu-s studenti la mate.
EDIT:
Stimabile domn bgd,
Va rugam frumos ca de acum incolo sa pastrati un limbaj adecvat acestui forum care, totusi este vizitat atat de profesori cat si de elevi. Ceea ce dumneavoastra faceti aici nu mi se pare normal; este sub decenta unui profesor de liceu care pretinde un minim respect mai ales de la elevii sai.
Acesta este primul avertisment pe care il primiti si sper sa va revizuiti atitudinea in ceea ce priveste mesajele pe care le scrieti. Ceea ce le spuneti elevilor dumneavoastra va priveste strict, dar va rog inca o data pastrati-va decenta.
P.S. Si chiar nu e nevoie sa trimiteti pm-uri in care sa-i faceti nulitati pe profesorii universitari. Sunt exemple nenumarate de profesori universitari care au fost/sunt metodisti exceptionali.
Cezar Lupu