Pareri si discutii despre nationala, subiecte, organizare

Aici puteti discuta si subiectele non-matematice :)

Moderators: Mihai Berbec, Liviu Paunescu

Post Reply
Beniamin Bogosel
Co-admin

Pareri si discutii despre nationala, subiecte, organizare

Post by Beniamin Bogosel »

Aici puteti posta opinii in legatura cu orice aspect al olimpiadei nationale de matematica, editia 2008. :)
Marius Dragoi
Thales

Post by Marius Dragoi »

Organizarea MULT prea stricta... in rest a fost OK.
Politehnica University of Bucharest
The Faculty of Automatic Control and Computers
Filip Chindea
Newton

Post by Filip Chindea »

Discutii despre concurs (subiecte) pot avea loc si on-topic, nu credeti? Totusi, 2-3 vorbe despre organizare, sa vedem in ce sens a fost de fapt "stricta" :) :?:

Ingradita de Sfintele Sarbatori si reinceperarea anului scolar, ONM debuteaza altfel - deschiderea cu portile inchise pentru elevi, fara celebrul "maraton de aplauze" din partea noasta - din partea delegatiei Capitalei, insotitori tineri si gazduire OK din toate punctele de vedere. Mai multe despre viata academica din Timisoara, in Gazeta. Intervalele de "entertainment" au fost suficiente, programul nestrict, nicio excursie mandatorie, un singur baraj - poate nefavorabil programat pentru anumiti elevi. Din nou, aprecieri institutiilor autorizate fara de care nu am fi avut parte de toate acestea.

In sfarsit, multe succese participantilor nostri si, in special, echipei BMO 2008 în ziua care urmeaza!
Life is complex: it has real and imaginary components.
Sabin Salajan
Euclid

Post by Sabin Salajan »

Programul a fost cam aiurea... Afisarea rezultatelor la 1 noaptea, contestatii care trebuiau depuse intre 8 si 9, anuntarea rezultatelor finale la 3, fuga la scoala, baraj de la ora 4 la 8 30, desigur acestea pot fi puse pe seama grabei cu care trebuia facuta nationala in contextul balcaniadei care urma imediat dupa. Din punct de vedere matematic mi-au placut subiectele atat de la nationala cat si de la baraj, socante punctaje la a 12-a desi nu au fost chiar atat de grele subiectele, dar personal simt ca am invatat multe de pe urma lor :) poate ca motivul pentru care lumea nu a stiut a fost lipsa acelei probleme simple care sa iti iasa repede, la prima trebuia sa redactezi foarte atent si riguros, multi au gresit, iar la restul... emotii, lipsa de inspiratie, cine stie ce i-a facut pe 33% din participanti sa ia 0 puncte. :D
bae
Bernoulli

Post by bae »

Last edited by bae on Sat Feb 13, 2010 2:18 pm, edited 1 time in total.
Beniamin Bogosel
Co-admin

Da ce, asa grea a fost problema 1 de la clasa a XII-a??
In aproape toate problemele de acest gen se alege \( F(x)=\int_0^xf(x)dx \), care e o primitiva a lui \( f \) pe intervalul pe care \( f \) e continua. Apoi lucrurile merg de la sine: o functie are derivata pozitiva, deci e crescatoare, are limita, etc... In afara de chestia aia cu sirul \( a_n \) care tinde la 0 si \( f(a_n)\to 0 \), totul era de la sine... Chiar nu am inteles de ce asa de multi au luat 0... si va spun ca si eu le-am dat (am corectat la problema aia), ca au scris prostii sau doar enuntul. Deci aici se puteau lua 6-7 puncte lejer.
Mai era apoi problema 3, punctul a), care era destul de usor si daca mai scria cineva si un Cauchy corect la problema 2 se ajungea pe la 10 puncte si dupa cat tin eu minte, asta era destul de bine :D
Cred ca nu ar trebui sa acuzam comisia ca problemele au fost prea grele... Doar e nationala... Au fost si ani in care a fost mai greu ca anul asta...
bae
Bernoulli

Post by bae »

Last edited by bae on Sat Feb 13, 2010 2:18 pm, edited 1 time in total.
Beniamin Bogosel
Co-admin

Tot sustineti ca a fost grea problema 1??
Post Reply

Return to “Chat de voie”