problema cu monede

Post Reply
naruto
Pitagora

problema cu monede

Post by naruto »

Sunt 10 saci cu monede din aur. Intr-unul din ei sunt monede false, iar in ceilalti saci monede bune. Monedele bune au cate 10 grame, iar cele false cate 9 grame. Dispunem de un cantar foarte precis, care poate masura si greutati foarte mici, de ordinul gramelor.

Cum putem face ca, dintr-o singura cantarire, sa aflam in care sac sunt monedele false?
belutza
Euclid

rasp

Post by belutza »

e simplu. daca noi punem 2 monede de aur sunt 20 g, daca putem 3 ne iese 30, vreau sa spun ca oricate monede adevarate am aduna, nr va avea un 0 la sfarsit, pe cand la monedele false, nu ne va da niciodata un nr cu 0 la sfarsit
Marcelina Popa
Bernoulli

Post by Marcelina Popa »

E buna ideea de a cantari mai multe monede la un loc. Intrebarea este: din care sac si cate monede vrei sa iei?
belutza
Euclid

Post by belutza »

problema e sa nu fie numarul de monede = cu 10, 20, mai exact,sa nu fie= cu un nr care se termina in 0 ( daca nu ma insel)
smmonea

Post by smmonea »

alegem o moneda din primul sac, doua din al doilea, trei din al treilea etc. Daca la cantar lipseste un gram monedele false sunt in primul sac, daca lipsesc doua grame monedele false sunt in al doilea sac etc
naruto
Pitagora

Post by naruto »

E bine 8)
miruna.lazar
Bernoulli

Post by miruna.lazar »

si eu m-am gandit la fel..apropo , doamna profesoara , ca ne-ati dat aceasta problema la tema facultativa
Post Reply

Return to “Clasa a 5-a”