Intrebari
Moderator: Marius Dragoi
Re: Intrebari
\( \lim \) inseamna limita... (clasa aXI-a).sigma wrote:Puteti sa-mi spuneti si mie ce inseamna \( lim \) sau \( \sum \) sau \( \prod \) ... nu inteleg ...![]()
?
\( \sum \) e o suma de elemente (scrisa dupa termenul general) (clasa a-VI-a).
\( \prod \) e un produs de elemente (scris dupa termenul general) (clasaVI-a).
There are 60.000 bears just like me!
A better world for them would be
A BETTER WORLD FOR ALL!
A better world for them would be
A BETTER WORLD FOR ALL!
- Laurian Filip
- Site Admin
\( \lim_{n\rightarrow \infty} \frac{n+1}{n} \) in principiu este egal cu ce rezultat iti da in relatia respectiva inlocuindu-l pe n cu infinit.
\( \sum_{k=1}^n k \) este suma pe care o obtii daca ii dai lui k toate valorile de la 1 pana la n si apoi le aduni.
\( \prod_{k=1}^n k \) este produsul pe care il obtii daca ii dai lui k toate valorile de la 1 pana la n si apoi le inmultesti.
\( \sum_{k=1}^n k \) este suma pe care o obtii daca ii dai lui k toate valorile de la 1 pana la n si apoi le aduni.
\( \prod_{k=1}^n k \) este produsul pe care il obtii daca ii dai lui k toate valorile de la 1 pana la n si apoi le inmultesti.
Last edited by Laurian Filip on Sun Nov 23, 2008 2:34 pm, edited 1 time in total.
- Marius Dragoi
- Thales
Re: Intrebari
Acum doar \( \sum \) si \( \prod \) o sa trebuiasca sa le stii...pentru \( \lim \) mai trebuie sa cresti.sigma wrote:Puteti sa-mi spuneti si mie ce inseamna \( \lim \) sau \( \sum \) sau \( \prod \) ... nu inteleg ...![]()
?
Politehnica University of Bucharest
The Faculty of Automatic Control and Computers
The Faculty of Automatic Control and Computers
-
Marius Mainea
- Gauss