Structura lui SL_2(Z)
- Liviu Paunescu
- Pitagora
Structura lui SL_2(Z)
Stie cineva structura lui \( SL_2(\mathbb{Z}) \)? M-ar interesa daca e valabila formula \( SL_2(\mathbb{Z})=\mathbb{Z}_4\times_{\mathbb{Z}_2}\mathbb{Z}_6 \) (produsul liber).
Mesajul Depeche Mode pentru matematicieni:
"You'll see your problems multiplied
If you continually decide
To faithfully pursue
The policy of truth"
"You'll see your problems multiplied
If you continually decide
To faithfully pursue
The policy of truth"
- Dragos Fratila
- Newton
- Cezar Lupu
- Site Admin
O alta referinta poate fi gasita aici.
- Liviu Paunescu
- Pitagora
-
Victor Vuletescu
- Euclid
Incearca solutia cea mai "ieftina":
http://en.wikipedia.org/wiki/Modular_group
Uita-te de exemplu la "Group-theoretic properties". E drept, pot aparea ambiguitati "pana la un semn", dar cred ca ne putem descurca. Asta, daca nu gasesti deloc cartea lui Serre, si nu vrei nici atat sa te uiti de exemplu in Silverman, "Advanced topics.." (despre care vorbeam intr-un "post" aparent ne-conex problemei!).
http://en.wikipedia.org/wiki/Modular_group
Uita-te de exemplu la "Group-theoretic properties". E drept, pot aparea ambiguitati "pana la un semn", dar cred ca ne putem descurca. Asta, daca nu gasesti deloc cartea lui Serre, si nu vrei nici atat sa te uiti de exemplu in Silverman, "Advanced topics.." (despre care vorbeam intr-un "post" aparent ne-conex problemei!).
-
Victor Vuletescu
- Euclid
Ba da, astea sunt. Recomandasem pagina de Wiki pentru ca pe de o parte are o povestioara frumoasa despre grupul modular, pe de alta, apare scrisa explicit chestiunea cu produsul liber de grupuri - de la care a inceput de fapt istoricul acestui topic. Asta, in lipsa cartii lui Serre (sau a lui Silverman, daca ne rezumam doar la grupul modular).