In urma unor discutii de la "Chat de Voie" propun urmatoarea regula: cand postati o problema marcati cu o steluta: "*", faptul ca nu stiti o solutie si cu doua stelute: "**" faptul ca doriti foarte mult sa stiti o rezolvare la acea problema. Ce se posteaza fara stelute vom considera ca autorul stie o solutie si e doar o problema propusa.
Este un fel de compromis, deoarece in viitor speram sa avem sectiuni diferite pentru aceste lucruri.
Probleme propuse si probleme nerezolvate
Moderator: Liviu Paunescu
- Liviu Paunescu
- Pitagora
- Liviu Paunescu
- Pitagora
O parere personala, pe care o respect. Fiecare are dreptul de a nu folosi acel caz sau chiar de a nu folosi aceste stelute deloc.
Mie mi s-a intamplat sa gasesc probleme pe care nu le stiu, dar mi se par suficient de interesante pentru a fi postate aici (si atunci folosesc o steluta) sau mi s-a intamplat efectiv "sa cer ajutorul" deoarece aveam nevoie de o solutie, dar nu ma descurcam singur.
Mie mi s-a intamplat sa gasesc probleme pe care nu le stiu, dar mi se par suficient de interesante pentru a fi postate aici (si atunci folosesc o steluta) sau mi s-a intamplat efectiv "sa cer ajutorul" deoarece aveam nevoie de o solutie, dar nu ma descurcam singur.
- Dragos Fratila
- Newton
Eu cred ca se justifica si **. Un user nu stie sa rezolve o problema dar nu ii arde buza sa afle o solutie, adica se mai poate gandi fara sa fie stresat de timp, dar in acelasi timp vrea sa impartaseasca si altora problema. Daca se pune o solutie rapid (adica atunci cand iti arde buza cam asa trebuie sa se intample -daca cineva o stie iti spune ideea sau cartea sau referinta etc.) atunci ceilalti de pe forum care nu o stiau nu prea mai apuca sa se gandeasca la ea.
Eu vad diferenta intre * si ** asa:
* - nu stiu s-o fac, ganditi-va si voi iar cei care o stiu de dinainte sau li se pare f usoara mai lasa timp de gandire si celorlalti
** - nu stiu s-o fac, vreau mult si cat mai repede o solutie. In acest caz cei care stiu problema sau o rezolva f repede nu mai asteapta sa se gandeasca si ceilalti pentru ca omul respectiv a cerut ajutorul.
Ca sa fac o analogie:
* = Ca si cand esti in clasa si le propui colegilor o problema spre rezolvare (chiar daca nu o stii face). In mod normal profesorul nu sare repede "eu stiu! eu stiu!" si strica toata distractia - asteapta sa se gandeasca toata lumea interesata.
** = Ca si cand mergi la prof si ii spui ca nu stii sa faci problema si vrei sa afli cum se face.
Eu vad diferenta intre * si ** asa:
* - nu stiu s-o fac, ganditi-va si voi iar cei care o stiu de dinainte sau li se pare f usoara mai lasa timp de gandire si celorlalti
** - nu stiu s-o fac, vreau mult si cat mai repede o solutie. In acest caz cei care stiu problema sau o rezolva f repede nu mai asteapta sa se gandeasca si ceilalti pentru ca omul respectiv a cerut ajutorul.
Ca sa fac o analogie:
* = Ca si cand esti in clasa si le propui colegilor o problema spre rezolvare (chiar daca nu o stii face). In mod normal profesorul nu sare repede "eu stiu! eu stiu!" si strica toata distractia - asteapta sa se gandeasca toata lumea interesata.
** = Ca si cand mergi la prof si ii spui ca nu stii sa faci problema si vrei sa afli cum se face.
"Greu la deal cu boii mici..."